Ανασκόπηση της εβδομάδας 12-18 Οκτωβρίου.
Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους.
Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ήταν μια ακόμη απόδειξη ότι όταν υπάρχει σχέδιο, συνέπεια και συνεργασία, κάθε μέρα μπορεί να αφήνει ένα απτό αποτύπωμα βελτίωσης στην πόλη και στους οικισμούς μας. Από την #Ιτέα και τη συγκίνηση της ιστορικής μνήμης, μέχρι τα σχολεία, τις παιδικές χαρές στη #Πλάκα, τα έργα πρασίνου και τις αναπλάσεις, η #Αλεξανδρούπολη προχωρά με ρυθμό και σταθερά βήματα.
Η εβδομάδα ξεκίνησε με ένα γεγονός τιμής και συγκίνησης, στην Ιτέα Έβρου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Σμηναγού (Ι) Αθανασίου Βουτίδη, του συντοπίτη μας ήρωα που έπεσε υπερασπιζόμενος την Πατρίδα.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανέλαβε την κατασκευή του μνημείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την 31η Μ/Κ Ταξιαρχία και την Κοινότητα Ιτέας.
Η πλατεία θα φέρει πλέον το όνομά του αποτελεί σύμβολο μνήμης και ευγνωμοσύνης για ολόκληρη τη Θράκη.
Στα σχολεία μας, συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις βελτίωσης και προσβασιμότητας, στο #6ο_Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε η κατασκευή WC ΑμεΑ και νέας αυλόπορτας, ενώ εγκρίθηκε το πρώτο πρακτικό του έργου Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοσίων Κτιρίων (#1ο_ΓΕΛ & #3ο_Γυμνάσιο).
Γιατί στα σχολεία μας, κάθε έργο είναι μια επένδυση στο μέλλον.
Στον τομέα της καθημερινότητας, η Τεχνική Υπηρεσία παρέδωσε μια ακόμη νέα παιδική χαρά στον οικισμό Πλάκας, ενώ στο #Πάρκο_Αλτιναλμάζη ολοκληρώνεται η νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά, έτοιμη να υποδεχθεί τα παιδιά της πόλης.
Κάθε τέτοια παρέμβαση είναι ένα μικρό βήμα χαράς, ένα σημείο αναφοράς για τις οικογένειες και την κοινωνική ζωή της γειτονιάς.
Παράλληλα, στην οδό #Κονδύλη ξεκίνησε η φύτευση 120 νέων δέντρων και 200 καλλωπιστικών θάμνων, στο πλαίσιο της ανάπλασης.
Η πόλη πρασινίζει, αναπνέει και γίνεται πιο όμορφη, γιατί το περιβάλλον είναι έργο ευθύνης, όχι πολυτέλειας.
Στις #Φέρες, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου, σε συνδυασμό με τον νέο φωτισμό LED που ήδη έχει εγκατασταθεί.
Οι αθλητικές μας υποδομές αναβαθμίζονται σταδιακά, ώστε οι νέοι μας να αθλούνται με ασφάλεια, ποιότητα και περηφάνια.
Η #Safe_Road_Day καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός που υλοποιείται με συνέπεια κάθε εβδομάδα.
Τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας παρενέβησαν ξανά γύρω από σχολεία, με νέες διαγραμμίσεις, αντικαταστάσεις πινακίδων και σήμανση θέσεων #ΑμεΑ καθώς και συντήρηση των θέσεων παρκαρίσματος για τις #εγκυμονούσες.
Μέσα από τη συνεχή αυτή προσπάθεια, βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια και καλλιεργούμε ταυτόχρονα μια κουλτούρα σεβασμού στον πεζό.
Η εβδομάδα έκλεισε με μια όμορφη ανθρώπινη στιγμή – το Spot της Εβδομάδας.
Οι μαθητές της τάξης του #2ου_Δημοτικού_Σχολείου_Αλεξανδρούπολης μου έστειλαν τη φωτογραφία τους για να πουν ένα “ευχαριστώ” για τα παγκάκια που κατασκεύασε και τοποθέτησε η Τεχνική μας Υπηρεσία στην αυλή τους.
Ένα απλό αίτημά τους έγινε πράξη.
Αυτά τα χαμόγελα είναι η πιο αληθινή ανταμοιβή για όλους μας.
Γιατί ο στόχος μας παραμένει σταθερός, να κάνουμε κάθε δημόσιο χώρο λειτουργικό, βιώσιμο και όμορφο.
Γιατί τα έργα αυτά δεν είναι απλώς τεχνικά, είναι έργα ζωής, έργα που αγγίζουν τον άνθρωπο.
Με σχέδιο, συνέπεια και συνεργασία, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αλλάζει, βήμα το βήμα, μέρα με τη μέρα.