Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

#Τοπική_Κοινότητα_Αλεξανδρούπολης #Λιμανάκι_Μαΐστρου #Προτάσεις

Σαν όνομα το γνωρίζουν πολλοί, από κοντά το γνωρίζουν λίγοι… το ότι όμως το λιμανάκι αυτό τυπικά… δεν υπάρχει…το γνωρίζουν ακόμα λιγότεροι.
Ο λόγος για το λιμανάκι του Μαΐστρου, ένα μικρό λιμανάκι νότια του οικισμού, δίπλα στις εκβολές του ρέματος.
Ο μικρός αυτός κόλπος έγινε προσωρινό λιμανάκι για τους αλιείς της περιοχής όταν ξεκίνησαν πριν χρόνια τα έργα για την επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Την εποχή εκείνη ήταν πραγματικά μια λύση σωτηρίας για τους μικρούς αλιείς. Με τα χρόνια όμως η προσωρινή μεταφορά τους εκεί έγινε μόνιμη και η μονιμότητα αυτή έχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Το λιμανάκι αυτό είναι τυπικά μη υπαρκτό αφού ως χώρος δεν ανήκει ούτε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης αλλά ούτε και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης!
Ανήκει στο δημόσιο και απλώς υπάρχει.
Η υπόστασή του ως μικρό λιμάνι δεν είναι επίσημη και ουσιαστικά κανείς φορέας και καμία υπηρεσία δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει εκτός από το ίδιο το δημόσιο!
Ένας πανέμορφος χώρος που θα μπορούσε να είναι το στολίδι της δυτικής πλευράς της Αλεξανδρούπολης παραμένει ξεχασμένος και χαμένος στα χαρτιά.
Ο χώρος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και κάποιες φορές γίνονται παρεμβάσεις με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ναϊτίδη που ασχολείται με τα θέματα Μαΐστρου και με τη βοήθεια μηχανημάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου όπως επισημαίνει ο ίδιος.
Όμως δυστυχώς επισήμως δεν μπορεί να διατεθεί κάποιο κονδύλι ή να γίνει κάποια παρέμβαση λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Δεν υπάρχει επίσης σύνδεση στο χώρο με το δίκτυο ύδρευσης.
Μιλώντας με τον Γιάννη Ναϊτίδη για το θέμα αυτό διακρίναμε την επιθυμία του για να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός και μας άφησε να καταλάβουμε ότι σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια για να περάσει ο χώρος αυτός έστω στον Ο.Λ.Α.
Οι βάρκες στα ρηχά νερά του κολπίσκου και τα καλύβια τριγύρω δημιουργούν μια μοναδική εικόνα που με μια βασική περιποίηση θα μπορούσαν να κάνουν το λιμανάκι ένα πραγματικό διαμαντάκι. https://evrosonline.gr
✒️Πρόταση προς το συμβούλιο της #Τοπική_Κοινότητα_Αλεξανδρούπολης θα είναι να βρεθεί λύση στην νομοθετική νομιμοποίηση του λιμενίσκου (για πρώτη φορά) με σκοπό να επιτευχθεί η αξιοποίηση του με μια σειρά παρεμβάσεων προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών μας.