Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Εκπαιδευτική Δράση «Γαλάζια Σημαία»

Πηγή: www.localit.gr
Η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης σε  συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος  «Γαλάζια Σημαία» οργανώνουν εβδομάδα δράσεων για την υποστήριξη και ανάδειξη του θεσμού.
Οι δράσεις έχουν ως στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής.
Η ποιότητα του νερού της ακτής και η καθαρότητα της παραλίας από σκουπίδια θα είναι οι δύο στόχοι που θα καλεστούν να υποστηριχθούν από τις δράσεις.
Για την υποστήριξη των παραπάνω θα υλοποιηθούν οι εξής δράσεις:
«Θάλασσες για βουτιές, όχι σκουπίδια στις ακτές.»
Η δράση θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 31/07 από τις 7.00 μ.μ έως τις 9.00 μ.μ. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής πρώτης σχολικής ηλικίας χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων. Στόχος της δράσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την σημαντικότητα της καθαρότητας των ακτών από σκουπίδια καθώς και την έννοια της ανακύκλωσης  και να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν.
«Μια θάλασσα να την πιείς στο ποτήρι!»
Η δράση θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 02/08 από τις 6.30 μ.μ έως τις 8.00 μ.μ. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά γ’ δ’ και ε’ τάξη δημοτικού με αριθμό συμμετεχόντων τα 20 άτομα. Στόχος της δράσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την σημαντικότητα της καθαρότητας του θαλάσσιου νερού και να έρθουν σε επαφή με την διαδικασία μέτρησης της ποιότητας του νερού καθώς και τον τρόπο βιολογικού καθαρισμού του.
«Όλοι μαζί για μια ακτή μοναδική!»
Η δράση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 04/08 από τις 7.00 μ.μ έως τις 9.00 μ.μ. Η δράση είναι ανοιχτή τόσο για τα παιδιά όσος και για το ενήλικο κοινό. Στόχος της δράσης είναι η εμπλοκή των παραβρισκόμενων σε μια δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης,  ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για τον εορτασμό κατάκτησης της «Γαλάζιας Σημαίας».
Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στην δημοτική παραλία Αλεξανδρούπολης (πρώην πλαζ ΕΟΤ)
Σχεδιασμός προγραμμάτων:
Ανδρεάδου Έφη, εκπαιδευτικός – εμψυχώτρια με εξειδίκευση στη μουσειοπαιδαγωγική, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μ.Φ.Ι.Α.
Επικοινωνία – -πληροφορίες:
Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης: 2551028735
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης: 2551080204