Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα καταλύματα του κοινωνικού τουρισμού.

Ξεκίνησαν από τις 8 Ιουνίου οι αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων Λέσβου, Χίου, Σάμου Λέρου και Κω για την ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού 2015-2016, με στόχο την άμεση στήριξη του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις από τις προσφυγικές ροές.
Με βάση απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη, αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων των νησιών αυτών στο πρόγραμμα, προκειμένου να τονωθεί ο κοινωνικός και εσωτερικός τουρισμός και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος - οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους - που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να κάνουν διακοπές έως και δέκα διανυκτερεύσεων, αντί για πέντε που ισχύει για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με καταληκτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου 2016.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

• Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών µορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωµένων διαµερισµάτων, παραδοσιακά καταλύµατα)
• Ενοικιαζόµένα δωµάτια/διαµερίσµατα τεσσάρων (4), τριών (3) και δύο (2) κλειδιών
• Τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρετούµένα καταλύµατα)
• Οργανωµένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)