Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

24 - 28 Ιουνίου 2016 η 17η Διεθνής Έκθεση "alexpo" στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Το πρόγραμμα της 17ης διεθνούς έκθεσης alexpo παρουσίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.
Η 17η διεθνής έκθεση της Αλεξανδρούπολης θ’ ανοίξει τις πύλες της στις 24 Ιουνίου στο χώρο του Λιμένα και θα διαρκέσει μέχρι τις 28. 
Σύμφωνα με τον κ. Τοψίδη, τη διοργάνωση έχει αναλάβει η αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Έβρου, με σκοπό την προσέλκυση επιχειρήσεων στον εκθεσιακό της χώρο, με τους εκθέτες να παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό τα πρόιόντα τους αναπτύσσοντας έτσι καταναλωτική ενδοπεριφερειακή συνείδηση στο πλαίσιο της αρχής συνέργειας που ήδη έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ.
Όπως είπε ο κ. Τοψίδης, η 17η διεθνής έθεση alexpo και φέτος θα έχει θεματικές ενότητες, με κάθε σκέλος της διοργάνωσης να έχει υψηλή δυναμική, με στόχο τις ξένες αγορές, την εξωστρέφεια, τη προβολή αλλά και γενικότερα την ανάδειξη του νομού Έβρου, τόσο τουριστικά όσο και επιχειρηματικά.
Οι ενότητες θα είναι:  25/06/2016 - μέρα τουρισμού
                                    26/06/2016 - μέρα λιμανιού και θάλασσας
                                    27/06/2016 - μέρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
                                    28/06/2016 - μέρα νεοφυούς επιχειρηματικότητας
Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες ψυχαγωνγικές δραστηριότητες
 Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, η προηγούμενη διοργάνωση της alexpo το 2014, (16η διεθνής έκθεση Αλεξ/πολης), ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας 40.000 επισκέπτες, ενώ και φέτος πρόκειται να ισχύσει η τιμή του 1ευρώ ανά εισητήριο, χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν για κοινωνικούς σκοπους, με την εν λόγω διοίκηση του Επιμελητηρίου να θέτει σε εφαρμογή την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, η οποία όπως τόνισε ο ίδιος, αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό για την περιοχή καθώς και πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες της περιοχής.