Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Σας περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα στον πλατανοτοπο Μαΐστρου.



Στη σημερινή, δύσκολη πραγματικότητα, που ζούμε, του άγχους και των καθημερινών προβληματισμών, έχουμε ανάγκη για διαφυγή. Τα έθιμα και οι παραδόσεις αντέχουν στο χρόνο και συνεχίζουν να αναβιώνουν με αγάπη και κέφι! Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς ήδη κάνουμε σχέδια πώς θα περάσουμε μαζί με την οικογένεια και φίλους το πρώτο εορταστικό τριήμερο του χρόνου.

Σας καλώ στον όμορφο πλατανότοπο της Μαΐστρου μόλις 2Km ανατολικά από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης για να περάσουμε παραδοσιακά την αφετηρία της  Μεγάλης Σαρακοστής.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μαΐστρου με συνδιοργανωτές το Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου και το Δήμο Αλεξανδρούπολης ετοιμάζουν με μεράκι και διάθεση για τους επισκέπτες τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η πατροπαράδοτη φασολάδα, η λαγάνα, ο χαλβάς, τα πιπεράκια κ.α. όπου αυτή την ημέρα έχουν κατά παράδοση την τιμητική τους, με την συνοδεία ζωντανής λαϊκόπαραδοσιακής μουσικής, άφθονη ρετσίνα και πολύ διασκέδαση.

Η Καθαρά Δευτέρα, όμως, συμβολίζει και την αγάπη μας προς τη φύση. Σας περιμένουμε να γεμίσουμε από φωνές τον χώρο αναψυχής του πλατανότοπου Μαΐστρου και με χρώματα τον ουρανό από τους χαρταετούς που δίνουν τη δική τους χαρούμενη νότα στην γιορτή της Καθαράς Δευτέρας. Αεράκι, καλούμπα και καλή διάθεση είναι τα μυστικά για.. επιτυχημένες «πτήσεις».

Σας περιμένουμε όλους στον όμορφο οικισμό μας και σας παρακαλώ φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε τα σκουπίδια σας για να ξαναβρείτε το μέρος το ίδιο όμορφο καθαρό όπως το βρήκατε.

Καλά Κούλουμα σας εύχομαι, καλά να περάσετε και καλή Σαρακοστή!!
Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης
Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης