Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Aναβίωσε και φέτος το έθιμο «Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο»Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου προσηλωμένος στην διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς, αναβίωσε και φέτος το έθιμο «Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο»

Το πρωί της  Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου προς τιμή του Αγίου Αθανασίου .

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου από την εκκλησία προς το Πολιτιστικό Κέντρο Μαΐστρου.

Εκεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Άνθιμος ευλόγησε, μαζί με τον υπόλοιπο Κλήρο τα προσφερθέντα «εδέσματα».

Αμέσως μετά όλοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το νοστιμότατο «μπλιγούρι» με το κρέας, να πιουν ένα ποτηράκι κρασί, αλλά και να χορέψουν με την παραδοσιακή ορχήστρα.

Για την μεγάλη επιτυχία που είχε και το φετινό «Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο», δούλεψαν αδιάκοπα όλα τα μέλη της Επιτροπής Αναβίωσης του Εθίμου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου, τα οποία και συγχαίρουμε.

Σημαντική βοήθεια προσέφεραν επίσης και οι Γυναίκες του οικισμού της Μαΐστρου, αφού ανέλαβε την ευθύνη καθαρισμού του σιταριού.

Τέλος θα πρέπει για άλλη μια φορά να επαινέσουμε την συγκινητική συμμετοχή των «Μαϊστρινών» στο έθιμο, οι οποίοι από την Παλιά Πατρίδα ακόμη, τηρούν το Τάμα τους στον Άγιο Αθανάσιο.

Το έθιμο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Άνθιμος, οι Ιερείς του οικισμού μας, Πατέρας Απόστολος και Πατέρας Ιωάννης, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Ρίζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γερακόπουλος Χ. και Παντελίδης Γ., η Πρόεδρος της Δ.Κ. Αλεξανδρούπολης κ. Όλγα Βρετοπούλου, ο Δημοτικός σύμβουλος του οικισμού μας κ. Ιωάννης Ναΐτίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης κ. Παναγιώτης Καρτάλης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαΐστρου κ. Βάνα Γκοντσίδου και το σύνολο των εκπαιδευτικών, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Μαΐστρου κ. Κάλτσού Ζωή  ο πρώην Βουλευτής κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.