Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως 2015



Από την Κυριακή 13 μέχρι το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Όπως κάθε χρόνο, με επικεφαλής τους Ιερείς της Μητροπόλεως, ενορίτες, λαϊκοί και κληρικοί απ’ όλες τις περιοχές της Επαρχία μας θα συμμετέχουν στο Έρανο της Αγάπης. Μας αξιώνει ο Θεός, λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της Γεννήσεως του Χριστού μας, να προχωρήσουμε για ακόμη μία φορά σε αυτή την ξεχωριστή πνευματική επικοινωνία, αφού, όπως είναι γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία στηρίζεται στους ανθρώπους της, στηρίζεται στους χριστιανούς της, κληρικούς και λαϊκούς για να φροντίσει, όσο μπορεί και με όσες δυνατότητες έχει, τους ενδεείς αδελφούς μας. 
Στην παρατεταμένα δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας και στήριξης. Θεωρούμε ότι η προσφορά όλων μας και στον φετινό Έρανο Αγάπης αποτελεί έμπρακτη συμμετοχή στην απρόσκοπτη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών, από τα Ιδρύματα της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στη Μητρόπολή μας έχουμε την ευλογία από τον Θεό να μας δίνει τη δύναμη να λειτουργούμε μια σειρά από δομές ενίσχυσης της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης και της ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου. 
  • Σταυρίδειο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», 120 κατάκοιτοι και 70 εργαζόμενοι.
  • Ιωακείμειο Γηροκομείο, 65 ηλικιωμένοι και 20 εργαζόμενοι.
  • Κεντρικό Συσσίτιο Απόρων, 9.000 μερίδες φαγητού το μήνα. 
  • Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως.
  • Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.
  • Κοινωνικό Φαρμακείο.
  • Τράπεζα μεταχειρισμένων ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. 
Στηρίξτε τα Ιδρύματα, το Συσσίτιο και τις έκτακτες ανάγκες των συμπατριωτών μας, που γνωρίζει η Εκκλησίας μας και που όλο το χρόνο προσπαθεί να τις καλύψει είτε μέσω των Ιδρυμάτων, είτε μεμονωμένα σε δαπάνες σε αγορά φαρμάκων, ιατρικής περίθαλψης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με αγορά εισιτηρίων ασθενών με βοηθήματα ανέργων και απόρων τις πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ (όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΑ) και πολλά άλλα. 
Στηρίξτε σήμερα τις προσπάθειες της Εκκλησίας, επειδή ενδεχομένως θα χτυπήσετε την πόρτα της αύριο. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια του Εράνου Αγάπης, υπενθυμίζεται πως θα ανακοινωθεί στον τοπικό Τύπο. 
Και μην ξεχνάτε
«Αγάπη είναι να δίνεις περισσότερα από αυτά που μπορείς.
Αυτάρκεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι».
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως