Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ενα μήνυμα για ολους!!! Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξανδρούπολης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δημιουργήθηκε για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας προκειμένου να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, μιας που η εποχή μας πλήττεται από ραγδαία αύξηση των κινδύνων του κοινωνικού αποκλεισμού, αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν τρόφιμα και γενικότερα μια αδυναμία κάλυψης πρωταρχικών αναγκών από πολλές ομάδες του πληθυσμού.
Για τους λόγους αυτούς η ΑμΚΕ «Ξένιος Ζευς» σε σύμπραξη με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του προγράμματος “Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας” δημιουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σκοπός της δομής είναι η δωρεάν παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών ατομικής υγιεινής και ειδών ψυχαγωγίας.

Η δομή διασφαλίζει την σταθερή τροφοδοσία στους ωφελούμενους που έχουν ανάγκη εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων είναι να διαμένουν στον συγκεκριμένο Δήμο.Η συλλογή των προϊόντων που διανέμονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προέρχονται από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων. Για αυτό το λόγω θα θέλαμε να συμβάλλεται και εσείς στην προσπάθεια αυτή.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει εντελώς δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης όπως:
Τρόφιμα, συσκευασμένα είδη παντοπωλείου και υγιεινής καθαριότητας
Είδη ένδυσης και υπόδησης χρησιμοποιημένα και μη.
Είδη ψυχαγωγίας για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.
Παράλληλα παρέχεται στους ωφελούμενους του προγράμματος ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και υποστήριξη από τον κοινωνικό λειτουργό που στελεχώνει τη δομή.  


Πολυκοινωνικό Κέντρο
• Γ. Καρτάλη 2, 68100, Αλεξανδρούπολη
• 25510 26298.

Για τη δημιουργία του βίντεο αυτό εργαστήκαν εθελοντικά οι:
ΝΤΕΠΥ ΜΙΧΑΗΛ & ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΟΝΔΡΟΣ Εκφώνηση
ΣΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ Μοντάζ
ΖΕΤΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ Εθελόντρια