Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Στην πρώτη θέση o Δήμος Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού.


Στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συνεργασία της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, της ΕΕΑΑ ΑΕ και των Δήμων έχει ξεκινήσει η χωριστή συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού από τον Απρίλιο του 2015. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σταδιακά ξεκινώντας από τους μεγάλους Δήμους και προοδευτικά προς τους υπόλοιπους Δήμους της ΠΑΜΘ.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για τη συμμετοχή του κόσμου, είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς από τον Απρίλιο και μέχρι το τέλος Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν από όλη την Περιφέρεια ΑΜ&Θ περί τους 60 τόνους γυαλιού προς ανακύκλωση.
Η Αλεξανδρούπολη αν και έχει τους λιγότερους μπλε κάδους ανακύκλωσης γυαλιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέχει μια από της πρώτες θέσεις στην συλλογή και ανακύκλωση γυαλιού.
Ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι η συμμετοχή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία) καθώς έχουν και την μεγαλύτερη παραγωγή αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας αλλά και η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής που όπως φαίνεται πολύ γρήγορα αποκτούν οικολογική συνείδηση.
Ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος που δεν είναι άλλοι από τους δημοτικούς υπαλλήλους της Αντιδημαρχίας  Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου.