Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Στην κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής του Ιατρείου Μαΐστρου οι ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

Στην κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής του Ιατρείου Μαΐστρου θα μπορούν να προσέρχονται, λόγω υψηλής θερμοκρασίας    όσοι κάτοικοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, από σήμερα Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 μέχρι και το Σάββατο 16/8 και θα φτάσει τους 37 και πιθανόν κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.
   Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα, συνιστάται στους πολίτες να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του οικισμού της Μαΐστρου  πως στη φάση των προληπτικών μέτρων και προς αποφυγή παθολογικών καταστάσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες, θα μπορούν να προσέρχονται στην αίθουσα αναμονής του Ιατρείου Μαΐστρου όπου θα λειτουργεί  κλιματιστικό μηχάνημα κατά τις ώρες 11:00 – 17:00.