Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Οικονομικό προϊόν πανηγύρεως Αγίας Μαρίνης Μαΐστρου.



Η χάρη της Αγίας Μαρίνας μας συγκέντρωσε όλους κι εφέτος στο Μαΐστρο κατά την ημέρα της εορτής της, γύρω από την ιερή και ιστορική εικόνα της και κοντά στο χαριτόβρυτο λείψανό της. Με ακολουθίες, λειτουργίες, αγρυπνίες και κάθε λατρευτική εκδήλωση φανερώθηκε η πίστη μας και η ευλάβεια της ψυχής μας στην  προσφιλέστατη Αγία μας Μαρίνα και το ιερό παράδειγμα της ζωής της, είθε να δώσει διέξοδο στο αδιαπέραστο μονοπάτι του δικού μας βίου.

Η συμμετοχή νέων, ώριμων και μεγάλων σε ηλικία συνανθρώπων μας, στο τριήμερο προσκύνημα, έδειξε ότι παρά την περιδίνηση που υφίσταται ο κόσμος μέσα μας και γύρω μας, υπάρχουν αξίες σταθερές και ακλόνητες με πρώτιστη την πίστη στο Χριστό και στην Εκκλησία Του. Πίστη που μπορεί  να κάνει τους λαγούς λιοντάρια, όπως κατέστησε την νεαρή Μαρίνα ικανή να νικήσει την κραταιά ειδωλολατρεία της αγέρωχης και παντοδύναμης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ο Χριστός να ευλογεί όσους κατέφυγαν με ελπίδα και πίστη στη χάρη της Αγίας Του και να μας καθοδηγεί όλους σε λειβάδια αναψυχής και σωτηρίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστεί και επευλογεί τους κόπους όσων συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, θεσμικούς φορείς και πλειάδα εθελοντών από το Μαΐστρο. Μακάρι η χάρη της Αγίας να σκεπάζει το όμορφο προάστιο της πόλεως μας και τους ευλαβείς κατοίκους του που υποδέχθηκαν τους χιλιάδες των προσκυνητών από οπουδήποτε
Το οικονομικό προϊόν της τριημέρου πανηγύρεως ανήλθε σε 28.006,63 Ευρώ.