Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις για την λήξη του προγράμματος «Η Νίκη πάει Σχολείο».


Το πρόγραμμα υλοποιήσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Μαϊστρου και το Νηπιαγωγείο Μαϊστρου.
Η δράση είχε ως στόχο να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη Νίκη της Σαμοθράκης, να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητά της διαχρονικά και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, δημιουργώντας έργα εμπνευσμένα από το αναγνωρισμένο γλυπτό. Το πρόγραμμα για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, που συμμετείχαν σ΄ αυτό κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014, έχει ολοκληρωθεί.
Οι μαθητές, σε τρεις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Θα εκθέσουν κατασκευές, έργα ζωγραφικής και πηλοπλαστικής, θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, θα διαβάσουν ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα, θα παίξουν παιχνίδια και θα αφηγηθούν παραμύθια, θα απαγγείλουν τον ύμνο που συνέθεσαν προς τιμήν της Νίκης.
Τη συνολική ευθύνη του προγράμματος είχε ο κ. Παλαβουζόπουλος Αλέκος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.
Με το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χρόνο, να γνωρίσουν την τοπική τους ιστορία, να μάθουν για ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης της ανθρωπότητας. Μας περιμένουν για να μοιρασθούν μαζί μας γνώσεις, συναισθήματα και έργα εμπνευσμένα από τη Νίκη της Σαμοθράκης.