Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης.

1.       Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2.       Περ/κό Διευθυντή Εκπ/σης Ανατ. Μακ/νίας και Θράκης

3.       Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου

4.       Δήμαρχο,  Δημοτικό Συμβούλιο και Πρόεδρο Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

5.       Αντιπεριφερειάρχη  ΈβρουΟ Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης και πλήθος γονέων, συγκεντρωθήκαμε από κοινού, σήμερα 2/6/2021, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την ίδρυση του Πειραματικού Γυμνασίου και την μεταστέγαση του 4ου Γυμνασίου σε άλλο κτίριο και άλλη γειτονιά.

Εκφράζουμε τους έντονους προβληματισμούς μας για το αν τελικά η Αλεξανδρούπολη έχει πραγματικά ανάγκη ένα νέο Πειραματικό ή ένα «απλό» δημόσιο Γυμνάσιο, που θα εξυπηρετεί τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μαθητών της πόλης και θα αποσυμφορήσει τα 27άρια έως 30άρια τμήματα των υπόλοιπων γυμνασίων, ώστε και το μάθημα να γίνεται καλύτερα και η δημόσια υγεία να προστατεύεται, ειδικά τώρα, στην εποχή της πανδημίας.

Η ανακοίνωση (που έγινε από τα κανάλια!!!) της ίδρυσης του Πειραματικού Γυμνασίου και εγκατάστασής του στο κτίριο του 4ου θεωρούμε ότι προκαλεί ένα ντόμινο εξελίξεων και μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους γονείς, τόσο του τωρινού 4ου Γυμνασίου (που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα) όσο και στους γονείς των δημοτικών σχολείων, κυρίως για το πού θα διανεμηθούν οι ΣΤ’ τάξεις των δημοτικών την επόμενη σχολική χρονιά.

Με βάση τα παραπάνω αιτούμαστε:

-          Να μην λειτουργήσει το 6ο  Γυμνάσιο ως Πειραματικό.

-          Να παραμείνουν στο σχολικό κτίριο του τωρινού 4ου Γυμνασίου (αυριανού 6ου) όσοι μαθητές του 4ου Γυμνασίου το επιθυμούν, ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς που κατοικούν γύρω από το σχολείο.

-          Να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μην «σπάζουν» οι ΣΤ’ τάξεις και μοιράζονται οι μαθητές του ίδιου σχολείου ακόμα και της ίδιας τάξης σε 2 και 3 διαφορετικά γυμνάσια, πολλές φορές μακριά από τον τόπο κατοικίας ή και σε διαφορετικά σχολεία από αυτά που φοιτούν τα αδέρφια τους!!

-          Αλεξανδρούπολη, 2/6/2021

 

Το παρόν υπόμνημα θα κοινοποιηθεί:

Στα ΜΜΕ, στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δ. Αλεξ/πολης, στον Σύλλογο Εκπ/κών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Αλεξ/πολης, στην Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, στις διευθύνσεις του 4ου και του 6ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης, στην Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).