Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Άξιος συγχαρητηρίων!

Του Ηλία Προύφα στο www.kranosgr.com 

Όπως έχουμε δημοσιεύσει και παλαιότερα στο kranosgr, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ναϊτίδης, είναι εν ενέργεια στέλεχος στο ΣΞ, σε μονάδα ΠΒ, του Έβρου. Μάλιστα είναι από τους πιο δραστήριους αυτοδιοικητικούς της Π.Ε Έβρου.

Μπροστάρης σε όλες τις δραστηριότητες και τις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου, υπέρ των κατοίκων της περιοχής, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, με μια σημαντική πρόταση, που αξίζει συγχαρητηρίων.

Όπως κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εβρίτικης πρωτεύουσας, ζητά τη μετονομασία οδού στην Αλεξανδρουπολη σε «Εθνικός Ευεργέτης, Υποστράτηγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης».

Όπως ανάφερε στην εισήγησή του:

Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006, η ονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών γίνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση του οικείου συμβουλίου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας και σύμφωνη γνώμη επιτροπής η οποία συστήνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Τμήμα Διοικητικό Οικονομικό. Επιπλέον, με τις ίδιες διατάξεις η μετονομασία επιτρέπεται, για εξαιρετικούς λόγους και γίνεται με την ίδια διαδικασία.

Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή ο ευπατρίδης εφοπλιστής και εθνικός ευεργέτης Υποστράτηγος επί τιμή Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος είχε δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο εκλιπών εφοπλιστής τις δύο τελευταίες δεκαετίες δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις πάνω από 23 εκατ. ευρώ. Μάλιστα αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους καισυνάμα πιο αθόρυβους ιδιώτες υποστηρικτές της ενίσχυσης του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας.

Το συγκεκριμένο ποσό διατέθηκε για την αγορά 60 αποβατικών σκαφών της Ζ΄ΜΑΚ, για την πλήρη ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών καθώς και 29 κλινών της κλινικής του 401 ΓΣΝΑ όπως και για την επισκευή και αποκατάσταση κλινικών του Νίμιτς, για την αγορά ανταλλακτικών που διατέθηκαν στις μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού Ξηράς στον Έβρο, για την απόκτηση υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης από τις Ειδικές Δυνάμεις κ.α.

Επίσης, σε ότι αφορά το ποσό της διαθήκης του, ένα σημαντικό μέρος αυτού αναμένεται να διατεθεί για τις ανάγκες κάλυψης του νέου εξοπλιστικού προγράμματος των Ε.Δ. που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα μας, εισηγούμαι στο Συμβούλιο της Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, όπως προβλέπεται να γνωμοδότηση της ανωτέρω επιτροπής ώστε να δοθεί το όνομα «Εθνικός Ευεργέτης, Υποστράτηγος ε.τ. Ιάκωβος Τσούνης» σε ένα από τα παρακάτω σημεία στη πόλη της Αλεξανδρούπολης ως ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης:

•στην οδό που αποτελεί συνέχεια της οδού Κύπρου και οδηγεί στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

•το τρίγωνο που περιβάλλεται από Χαριλάου Τρικούπη & Κίου

•το τρίγωνο και τον μικρό δρόμο μπροστά στο Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης

•το τρίγωνο που περιβάλλεται από Αδριανουπόλεως – Εθνικής Αντίστασης & Ιωακείμ Καβύρη.

Ο Πρόεδρος

Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης