Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Μια Τοπική Μονάδα Υγείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου.

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Διοικητή του ΠΓΝΕ και από τον Δήμαρχο μας Βαγγέλης Λαμπάκης η δημιουργία των μικρών ιατρείων της γειτονιάς, τα επονομαζόμενα ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Tρία στον αριθμό για τον Δήμο μας, τα δύο στην Αλεξανδρούπολη και ένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες της ανατολικής πλευράς της πόλης αλλά και των τριγύρω οικισμών.
Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκαν σήμερα τον οικισμό μας ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης κ. Στρατής Πλωμαρίτης, ο Διοικητής του ΠΓΝΕ κ. Δημήτρης Αδαμίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες με σκοπό να επιθεωρήσουν έναν από τους χώρους όπου προτάθηκαν για να στεγαστεί αυτή η νέα δομή.
Σκοπός των ΤΟΜΥ είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου που προσφέρουν οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ και οι αποκεντρωμένες μονάδες τους.
Κάθε μονάδα θα στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, η οποία θα απαρτίζεται από οικογενειακό γιατρό, παιδίατρο, νοσηλευτή επισκέπτη υγείας και κοινωνικό λειτουργό.

Ένα ιδιαίτερο καινοτόμο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους Δημότες μας από τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας που μέχρι τώρα θα έπρεπε να επισκεφθούν το νοσοκομείο αλλά και θα αποσυμφόρηση την λειτουργιά των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.
https://m.facebook.com/story.php…