Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη και ενημέρωση στην εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών λυμάτων και βοθρολυμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.



Σήμερα το πρωί και μετά και την ενημέρωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Βαγγέλη Μυτιληνού επισκέφτηκα την εγκατάσταση επεξεργασίας των αστικών λυμάτων και βοθρολυμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σκοπό να ενημερωθώ για την λειτουργία αλλά και να μεταφέρω ερωτήματα δημοτών αλλά και προσωπικά ερωτήματα προς τους αρμοδίους της εγκατάστασης.
Ο Προϊστάμενος και το προσωπικό με ενημέρωσαν για όλα τα στάδια επεξεργασίας των λυμάτων από την είσοδο τους στον κεντρικό αγωγό μέχρι την έξοδο τους στην θάλασσα, με ενημέρωσαν για τις καθημερινές μετρήσεις αλλά και για την καθημερινή προσπάθεια που γίνεται με σκοπό οι μετρήσεις στην τελική τους επεξεργασία να είναι όσο το δυνατόν σε υψηλό καθαρισμό λυμάτων τηρώντας τα ποιοτικά όρια της Ε.Ε.
Ενημερώθηκα για τις προγραμματισμένες μετρήσεις που πραγματοποιούν στα δίκτυα και για το που μπορεί να οφείλονται περιπτώσεις μη φυσιολογικών μετρήσεων, ενημερώθηκα για το ποια μπορεί να είναι τα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν από επιβαρυμένα αστικά και εργοστασιακά λύματα. Επίσης ενημερώθηκα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων που παράγονται από την εγκατάσταση και έχουν άριστες λιπασματικές ιδιότητες για χρήση σε καλλιέργειες ή σαν βελτιωτικό εδάφους.
Τέλος συζητήσαμε τις περιπτώσεις όσμωσης στις τριγύρω περιοχές από την εγκατάσταση και αν εντοπίζονται τέτοιες περιπτώσεις με ποιο τρόπο θα μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης μου εκείνο που αποκόμισα από την ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα επίσκεψη μου στην εγκατάσταση είναι ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διαθέτει σύγχρονα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων με άρτιο εκπαιδευμένο προσωπικό που καθημερινά αγωνίζεται για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στα περίπου ~15.000 m3 που δέχεται ο κεντρικός αγωγός αλλά και να συμβάλλει σε ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον.
Ευχαριστώ τον Προϊστάμενο και τους υπαλλήλους για την ενημέρωση και τους συγχαίρω για τον άριστο επαγγελματισμό τους.
                                                   Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης
                                                                        Δημοτικός Σύμβουλος