Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Καταστροφές στον Πλατανότοπο Μαΐστρου.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, με αφορμή τον εορτασμό του ερχομού της άνοιξης, όπως κάθε χρόνο, διοργανώθηκε στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου σχετική εκδήλωση από τη μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής οδού Άβαντος, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου. Μετά την αποχώρηση των παρευρισκομένων διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου Μαΐστρου και στο χώρο αναψυχής του Πλατανότοπου. Συγκεκριμένα, καταστροφή του γκαζόν στον αύλειο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας λόγω της εισόδου οχημάτων σε αυτόν, παραβίαση με σπάσιμο της πόρτας του χώρου όπου φυλάσσονται οι εξωτερικές κλιματιστικές μονάδες του Μουσείου, θραύση προβολέων περιμετρικά του Μουσείου, καταστροφή οργάνων της παιδικής χαράς εντός του νηπιαγωγείου και γενικότερα ο περιβάλλων χώρος μετά το πέρας της εκδήλωσης θύμιζε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.
Το συγκεκριμένο φυσικό μνημείο που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους περιαστικούς πνεύμονες πρασίνου ιδιαίτερης ομορφιάς, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά μαθητές σχολείων, πλήθος συμπολιτών μας και όχι μόνο, για να βρίσκεται στην άριστη κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε, δίνουν την ψυχή τους καθημερινά οι άνθρωποι του δήμου, οι κάτοικοι της περιοχής με τον Πρόεδρο του τοπικού συλλόγου και οι φορείς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τις ώρες διεξαγωγής της συγκεκριμένης εκδήλωσης η μουσική ήταν στο διαπασών, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και ταραχή στους κατοίκους του οικισμού. Είναι κρίμα ο μόχθος και οι προσπάθειες των φιλότιμων αυτών ανθρώπων και των υπηρεσιών του δήμου, σε μια εποχή που ούτε τα χρήματα περισσεύουν αλλά ούτε οι αντοχές των ανθρώπων, να απαξιώνεται και να ευτελίζεται μέσα σε λίγες ώρες κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Για όλα τα ανωτέρω η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Αστυνομία προέβη στην καταγραφή των φθορών ενώ προτίθεται να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων και για το θέμα θα επιληφθούν οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο μη διάθεσης του χώρου στο μέλλον για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Ο καθένας ας αναλογιστεί και ας αναλάβει τις ευθύνες του, καθότι η αποκατάσταση των ανωτέρω φθορών θα επιβαρύνει τους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης.