Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία στην ΔΕΗ έκαναν οι κάτοικοι του Μαΐστρου Αλεξ/πολης, για τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν στους λογαριασμούς τους.

  dei logo Πηγή: elthraki.gr 
Ένταση δημιουργήθηκε χτες το πρωί στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αλεξανδρούπολη, όταν κάτοικοι του οικισμού του Μαΐστρου, επισκέφτηκαν το γραφείο του Διευθυντή της υπηρεσίας, προκειμένου αυτός να τους εξηγήσει για ποιο λόγο λαμβάνουν τόσο φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.
Όπως τους ενημέρωσε ο Διευθυντής, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε αναθέσει σε εργολάβο, να κάνει τις καταμετρήσεις, κάτι που ωστόσο επί οκτώ μήνες δε γινόταν, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί να αποστέλλονται με ποσά «έναντι» και όχι βάσει της πραγματικής κατανάλωσης.
Τα ποσά στους συνεχόμενους λογαριασμούς είναι πράγματι εξωπραγματικά, με παραδείγματα, όπως μιας ηλικιωμένης κυρίας, η οποία μένει μόνη της, και καλείται να πληρώσει τώρα 900 ευρώ για ρεύμα.
Ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ εξήγησε ακόμη στους κατοίκους του Μαΐστρου, ότι το σφάλμα είναι του εργολάβου και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να μειωθούν τα εσφαλμένα ποσά, ενώ τους πρότεινε να προχωρήσουν σε διακανονισμό και να πληρώνουν τα ποσά σε δόσεις.
Οι ίδιοι ωστόσο δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, καθώς όπως λένε, είναι αδιανόητο, να πληρώσουν αυτοί, για το σφάλμα ενός άλλου, ενώ τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να κινηθούν νομικά προκειμένου να δικαιωθούν.
NIKOΣ ΤΣΑΚΙΡΟΠΟΥΛΟΣ