Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

TEDx Alexandroupolis... Κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση…»

 Πηγή: tedxalexandroupolis.com
Οι αρχαίοι υποστήριζαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει», ενώ ένας μεγάλος πρωτοπόρος ονόματι Walt Disney πίστευε πως «αφού μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις». Διαλέξτε την εκδοχή που σας ταιριάζει και προσδεθείτε στο άρμα του TEDx Alexandroupolis 2015 και εστιάστε στην γενεσιουργό αιτία πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τις σημερινές κοινωνίες: την προσμονή των από μηχανής θεών, ενώ εμείς μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια…
“Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις” σύμφωνα με τον Γάλλο ποιητή Paul Valery. Ορμώμενοι και απόλυτα σύμφωνοι με αυτήν την διαπίστωση, όλοι εμείς στο TEDx Alexandroupolis 2015 τονίζουμε πως κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση – ενέργεια για να πραγματοποιηθεί… και να απομυθοποιηθεί.
Τα όνειρα δεν έβλαψαν πότε κανέναν,
αλλά αν δεν συνοδεύονται από θέληση, πίστη, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, καλό θα ήταν να παραμείνουν στο «συρτάρι» του μυαλού μας, στην επονομαζόμενη κατηγορία όνειρα θερινής νυκτός…
Όνειρα δεν σταμάτησε να έχει ο κόσμος, ούτε και να εύχεται ώστε κάποιες επιθυμίες του να πραγματωθούν. Αυτό που λείπει στην σημερινή, από πολλές απόψεις, ρευστή και ασταθή εποχή είναι η πίστη στις δικές μας δυνάμεις και η ανάληψη του εκάστοτε ρίσκου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα του TEDx Alexandroupolis επιθυμεί να λειτουργήσει σαν σπινθήρας και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία από την αδράνεια, την πράξη από την απραξία, την ενέργεια από την παθητικότητα και σε τελική ανάλυση την πρόοδο από την στασιμότητα.
Στην παρθενική διοργάνωση του TEDx Alexandroupolis εστιάζουμε στην βασική παράμετρο που δυσκολεύει τους ανθρώπους από το να βγουν από τα εκάστοτε τούνελ, να υπερκεράσουν εμπόδια και να διαχειριστούν κρίσεις, δηλαδή έναν συνδυασμό ψυχραιμίας και θάρρους. Με την βοήθεια μιας ομάδας αξιόλογων και αξιοσέβαστων ομιλητών που θα υποστηρίξουν το motto μας, όλοι εμείς στο TEDx Alexandroupolis διατρανώνουμε πως «κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση…»
  • Τι θα κερδίσω παρακολουθώντας το TEDx Alexandroupolis;
Απομένουν λιγότερο από 30 ημέρες ώστε η Αλεξανδρούπολη να υποδεχθεί και να διοργανώσει το πρώτο TEDx Alexandroupolis και απολύτως φυσιολογικά η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και όλοι αδημονούν να ζήσουν και να νιώσουν την μαγεία του TEDx…!!!
farosΌλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα 15 ατόμων, ενεργών, ανήσυχων και ονειροπόλων συνάμα, πίστεψε ότι είναι εφικτή μια τέτοια διοργάνωση που πραγματοποιείται σήμερα σχεδόν στο σύνολο των παγκόσμιων μητροπόλεων. Με βασική πεποίθηση αρχικά ότι υπάρχουν «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν» και εν συνεχεία πως «κάθε όνειρο χρειάζεται μια δράση», το όνειρο άρχισε σιγά σιγά να λαμβάνει σάρκα και οστά…!!!
Για αυτό χρειάστηκαν αμέτρητες συναντήσεις, συσκέψεις, τηλέφωνα, μηνύματα, καφέδες και φυσικά να ξεπεραστούν εμπόδια που έδειχναν σε πρώτη φάση να φράζουν τον δρόμο για την διοργάνωση του 1ου TEDx Alexandroupolis, αλλά φτάνοντας στην τελική ευθεία ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία και η εντατική δουλειά υπερίσχυσαν και απέδωσαν καρπούς.
Το κεφάλαιο TEDx δεν θα ήταν τόσο μεγάλο και παράλληλα ισχυρό αν δεν στηριζόταν στους ανθρώπους – εθελοντές και στις ιδέες που αναμφισβήτητα αποτελούν το μεγαλύτερο συστατικό της παγκόσμιας TEDx επιτυχίας και φρενίτιδας…Το TEDx Alexandroupolis δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και να μην ακολουθήσει την πεπατημένη προσθέτοντας βέβαια την δική του πινελιά που θα το ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα ανά τον κόσμο TEDx events.
Για περισσότερες από 10 ώρες θα έχεις την δυνατότητα να ακούσεις ιστορίες, βιώματα και εμπειρίες από ανθρώπους της διπλανής πόρτας αναφορικά με την επιτυχία, την πρωτοπορία, την δύναμη της θέλησης, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης κα, ενώ θα γνωριστείς και θα συνομιλήσεις με άλλους TEDxers που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά με εσένα…Θα προβληματιστείς, θα σκεφτείς, θα γελάσεις, θα συγκινηθείς, θα δοκιμάσεις και στο τέλος θα ανυπομονείς ήδη για το επόμενο…
Το TEDx Alexandroupolis και η οργανωτική του ομάδα, παρά το άγχος που διακρίνει κάθε πρωτάρη, προτάσσουν τον ενθουσιασμό, την αποφασιστικότητα, την άγνοια κινδύνου και την πίστη πως η έμπνευση μπορεί να προέλθει από τα καθημερινά και ίσως πιο ασήμαντα πράγματα στην ζωή μας…
Για όλα αυτά αξίζει να λες «ήμουν και εγώ στο TEDx Alexandroupolis»…CU there…!!!