Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού ρέματος ΒΑ του οικισμού της Μαΐστρου καθώς και των εξωτερικών λεκανών απορροής υδάτων



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού ρέματος ΒΑ του οικισμού της Μαΐστρου καθώς και των εξωτερικών λεκανών απορροής υδάτων πλευρικά του δρόμου από Κόμβο ΒΙΠΕ Εγνατίας προς Κόμβο αεροδρομίου (περιοχή Μαΐστρου) . Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο πρόληψης και προγραμματισμού για τον καθαρισμό των ρεμάτων με σκοπό την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.


Η απομάκρυνση των διαφόρων φερτών υλικών και το κόψιμο των υδροχαρών φυτών που αναπτύχθηκαν εντός της κοίτης, σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των καναλιών,  βελτίωσαν την φυσική απορροή και βελτίωσαν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.


Οι εργασίες σε μήκος περίπου 1.300m, και σε µέσο πλάτος τα 3m πραγματοποιήθηκαν από μηχανήματα της  Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία, στον προγραμματισμό των εργασιών τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Εξακουστό Κώστα, τον Αντιδήμαρχο κ. Γερακόπουλο Χρήστο καθώς και τους αρμοδίους υπαλλήλους κ.κ. Ταμία Κώστα και Κοϊνάκη Τάσο. 
 Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης
Δημοτικος Συμβουλος
Δήμου Αλεξ/πολης 
Δείτε το φωτογραφικό αρχείο: