Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της Θαυματουργού ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της Θαυματουργού στην ομώνυμο Ιερό Ναό στον οικισμό Μαΐστρου Αλεξανδρουπόλεως.
Με ευλάβεια και πίστη, μέρες πριν την πανήγυρη, χιλιάδες ευσεβών προσκυνητών, από κάθε μέρος της χώρας μας κατέφθασαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, για να προσευχηθούν και να εκζητήσουν τη χάρη και την βοήθεια της.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 16 Ιουλίου, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως – Τραϊανούπολης & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου, ο οποίος απηύθυνε στο εκκλησίασμα εμπνευσμένο θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο αλλά και στα θαύματα που επιτελεί καθημερινώς η Αγία.
Στον εσπερινό παρόντες, μεταξύ άλλων ήταν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Παυλίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πετροβίτς Δημήτρης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκης Βαγγέλης, ο Θεματικός Ανιπεριφερειάρχης κ. Εξακουστός Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Μυτιληνιός Βαγγέλης, ο Δημοτικός Συμβουλος κ. Ναϊτίδης Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κούκουρας Κωνσταντίνος καθώς και τα μέλη της  Ρώσικης αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολης με Επικεφαλής τον δήμαρχο του κεντρικού Δήμου της Αγίας Πετρούπολης Βαλέριϊ Νικολάεβιτς Γκάρνετς, τον οποίο συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Άγιας Πετρούπολης Σεργκέι Λεονίντοβιτς Μάρκοβ, και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ.
 Πηγή: deltatv.gr