Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ στην κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή Μάκρης» καλοκαίρι 2015

Έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2015.
Από τις 2 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των παιδιών και των ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2015.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 10 ημερών:
1η Περίοδος: 13 Ιουλίου – 22 Ιουλίου 2015 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)
2η Περίοδος: 22 Ιουλίου – 31 Ιουλίου 2015 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)
3η Περίοδος: 31 Ιουλίου – 9 Αυγούστου 2015 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)
4η Περίοδος: 9 Αυγούστου – 18 Αυγούστου2015 (για παιδιά και ΑΜΕΑ)
Προϋποθέσεις εγγραφής:
α) Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή, ηλικίας 7 έως 15 ετών.
β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατόπιν ιατρικής εξέτασης αυτών, με την επίδειξη των βιβλιαρίων εμβολίων τους, σε Κέντρα Υγείας, στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του ΠΕΔΥ (για τους κατοίκους Αλεξ/πολης και στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξ/πολης), αλλά και από ιδιώτες Ιατρούς, με σφραγίδα θεώρησης από τον Ιατρικό Σύλλογο.
γ) Σε κάθε παιδί θα δίδεται Δελτίο κατασκηνωτή στο οποίο, εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, μέλη οικογένειας, τηλέφωνο κλ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού.
δ) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.)
Κατά την εγγραφή πρέπει να προσκομίζονται:
1. Το Δελτίο Κατασκηνωτή, όπου θα βεβαιώνονται από τον ιατρό τα εμβόλια των παιδιών, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα και μπορεί να φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση.
2. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της πρόσφατης δήλωσής τους θεωρημένο ή υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους, ο αριθμός μελών της, οι ηλικίες των παιδιών, ο τύπος της οικογένειας (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ) και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία κτλ.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Απόδειξη κατάθεσης 30,00 Ευρώ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με Αριθ. Λογ.: 3010000797902-0 και για τους κατοίκους Φερών, Δήμου Σουφλίου, Δήμου Διδ/χου, Δήμου Ορεστιάδας και Δήμου Σαμοθράκης.
(Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι).
Μόνο για τους κατοίκους Αλεξ/πολης, οι εγγραφές θα γίνονται στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξ/πολης (οδός: Εθν. Αντιστάσεως 106, Αλεξ/πολη). Απαιτείται η απόδειξη κατάθεσης των 30,00 Ευρώ, που θα προσκομίζεται στο 1ο ΚΑΠΗ μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Τηλ. Γραμματείας 1ου ΚΑΠΗ: 6948507204
Ώρες: 09:30 πμ – 13.30 μμ
Οι αιτήσεις από το 1ο ΚΑΠΗ θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας, το οποίο σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκήνωσης, θα κατανείμει τα παιδιά σε τέσσερις περιόδους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.