Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πρόταση δημιουργίας ελεγχόμενων θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στον κεντρικό ιστό της πόλης με σκοπό την δυναμική τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Προτείνω την δημιουργία θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία με ειδική διαγράμμιση και σήμανση όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ, στον κεντρικό ιστό της Αλεξανδρούπολης.
Κάποια σημεία στα οποία προτείνω να δημιουργηθούν οι θέσεις αυτές είναι τα παρακάτω:
Δυο (2) θέσεις επί της Λ. Δημοκρατίας, μία με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή στο ύψος του πάρκου Ανεξαρτησίας, μία με κατεύθυνση από ανατολή προς δύση μεταξύ των οδών Μαζαράκη και 14ης Μαΐου και δύο (2) θέσεις στην παραλιακή επί τις οδού Μ. Αλεξάνδρου από δύση προς ανατολή μεταξύ της ταβέρνας Ο Μύλος και του Φάρου.
(Οι παραπάνω θέσεις είναι προτεινόμενες και θα εξεταστούν από τους μελετητές της κυκλοφοριακής μελέτης Αλεξ/πολης.)
Σκοπός της πρότασής μου είναι να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να περπατήσουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας αλλά και στην παραλιακή ζώνη ενισχύοντας την κάθε είδους επαγγελματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή των Ιστορικών και Πολιτιστικών μνημείων και Μουσείων της πόλης μας.
Η στάση των λεωφορείων θα είναι ολιγόλεπτη με σκοπό την επιβίβαση και αποβίβαση των τουριστών, ενώ στην συνέχεια τα λεωφορεία θα κατευθύνονται στο παρκινγκ στον λιμένα Αλεξανδρούπολης η στο παρκινγκ του βρίσκεται δυτικά του γηπέδου Φώτης Κοσμάς.
Επίσης προτείνω στα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης των τουριστών να τοποθετηθούν ειδικά σταντ πληροφοριών (Info Kiosks ή digital signage)  με λεπτομερείς πληροφορίες της πόλης μας.
Σας ενημερώνω ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές πόλεις και τουριστικές περιοχές και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί και στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.