Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων αφιερωμένη στην «Έννοια της Δημοκρατίας».



Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων αφιερωμένη στην «Έννοια της Δημοκρατίας», η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, τον συντονισμό των εργασιών είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Γκοτσίδης ενώ την συνεδρίαση παρακολούθησαν πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών καθώς και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Ναϊτίδης και Ελένη Ιντζεπελιδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός Πανελλαδικά που σκοπό έχει την ανάδειξη της παιδαγωγικής του αξίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Ειδικότερα, στοχεύει στο να αποκτήσουν οι μαθητές την εμπειρία της συμμετοχής στα κοινά, να εκπαιδευτούν σε δημοκρατικές διαδικασίες και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες στο χώρο της σχολικής κοινότητας.