Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα "Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Ν. Έβρου"Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης ημερίδα αφιερωμένη στην  Περιβαλλοντική Εκπαίδευση  που υλοποιείται στο νομό Έβρου.  Την  ημερίδα  που διοργανώθηκε από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου  και από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα με θεματολογία σχετική με το Περιβάλλον. Σε χαιρετισμό που απηύθυναν ο  Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι μαθητές να γνωρίσουν το περιβάλλον και να το προστατεύουν  ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει η εκπαίδευση σ αυτό. Οι Δ/ντές των Δ/νσεων Εκ/σης  Έβρου κ. Αποστολακούδης και κ. Κεχαγιά – Φανού διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες που γίνονται ώστε η συμπεριφορά  των νέων ανθρώπων να είναι πιο φιλική με το περιβάλλον. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας  και Δ/θμιας Εκ/σης παρουσίασαν τον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων και αναφέρθηκαν σε δράσεις των σχολικών μονάδων.

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου και Μαρώνειας παρουσίασαν τα  εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν καθώς και  τα Θεματικά Δίκτυα που συντονίζουν.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο ρόλος του  Μουσείου Φυσικής Ιστορίας μπορεί να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές στην Περιβαλλοντική τους Εκπαίδευση και η καθώς και το ρόλο στην εκπαίδευση των μαθητών του. Οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δαδιάς και Δέλτα Έβρου και ης WWF Ελλάς ενημέρωσαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν καθώς και τα πεδία συνεργασίας.

Ο ζεστός χώρος του Μουσείου και η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έδωσε ελπίδα να συνεχισθούν οι προσπάθειες για ένα υγιές περιβάλλον με οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.