Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Eφαρμογή ζεόλιθου στον χλοοτάπητα του γηπέδου των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Α.Ο. Μαΐστρου.Το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε εφαρμογή ζεόλιθου στον χλοοτάπητα του γηπέδου των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Α.Ο. Μαΐστρου.
Οι εργασίες καθώς και η ενημέρωση για τις ευεργετικές ικανότητες του ζεόλιθου πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό της Αντιδημαρχίας Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η εφαρμογή έγινε με ζεόλιθο 0,8 – 2,5 mm και εντάσσετε στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων που αφορά την εφαρμογή ζεόλιθου σε γήπεδα και πάρκα του Καλλικρατικού Δήμου.
Η εφαρμογή του ζεόλιθου σε χλοοτάπητα έχει τις ικανότητες της υδροφιλίας, την δέσμευση βαρέων μέταλλων και τοξίνων από τις ρίζες, ενώ λειτουργεί και σαν μυκητοκτόνο απορροφώντας την υγρασία, με αποτέλεσμα το χορτάρι να μην μυρίζει στην βάση του. Έτσι το γήπεδο είναι πιο εύκολο να συντηρηθεί με εξοικονόμηση νερού και λιπάσματος και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά στις επόμενες 15 ημέρες.