Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών στο Δέλτα Έβρου
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου, την Τετάρτη 14 Μαΐου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο της Άνθειας και οι δραστηριότητες περιελάμβαναν: Προβολή PowerPoint για τη μετανάστευση των πουλιών, χειροτεχνίες, παιχνίδια και παρατήρηση πουλιών στο Δέλτα του Έβρου.
Είναι πολύ σημαντικό για τα μεταναστευτικά πουλιά να βρίσκουν στη διαδρομή τους υγροτόπους σαν το Δέλτα Έβρου, όπου μπορούν να ξεκουράζονται και να ανεφοδιάζονται για να μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις περιοχές αναπαραγωγής.
Έτσι, μαζί με τους μικρούς μας φίλους είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ερωδιούς, Μελισσοφάγους, γλαρόνια, χελιδόνια και πολλά άλλα μεταναστευτικά πουλιά και φυσικά να τους ευχηθούμε καλό, ασφαλές ταξίδι και καλή επιστροφή.